Aktualno
14.05.2015   NOVO!!! EKO krediti >>

Banka ponuja dve novi vrsti kreditov: EKO potrošniški in EKO stanovanjski kredit, s še nižjo obrestno mero od klasičnih gotovinskih kreditov.

 

Krediti so strogo namenski, za eko nakupe, gradnje in obnove. Kredit se lahko najame za celotno vrednost predračuna.

 

Več o EKO potrošniških kreditih ...

 

Več o EKO stanovanjskih kreditih ... 

15.04.2015   Akcija za potrošniške kredite!!! >>

V času akcije, ki traja od 15. aprila do 30. junija 2015, smo znižali stroške odobritve in še dodatno znižali obrestno mero za dolgoročne potrošniške kredite. Ugodnosti veljajo tako za komitente kot nekomitente banke. Zdaj se res splača vzeti kredit! 

 

 

V času akcije veljajo naslednje posebne ugodnosti:

 • Obrestna mera za kredite z odplačilno dobo do 5 let znaša EURIBOR* + 3,70 %.
 • Obrestna mera za kredite z odplačilno dobo nad 5 let znaša EURIBOR* + 3,90 %.
 • Stroški odobritve se nekomitentom obračunajo po tarifi, veljavni za komitente.
 • Stroški odobritve se komitentom znižajo za 30 %.

 *Banka ponuja gotovinske kredite vezane na 6-mesečni EURIBOR.

 

 

Potrošniški kredit Poštne banke Slovenije je ugodna, varna in hitra pot do gotovine. Izkoristite jo!

 

Več informacij o potrošniškem kreditu...

10.04.2015   Sodelovanje s Slovenskim podjetniškim skladom v letu 2015 >>

Poštna banka Slovenije tudi v letu 2015 nadaljuje sodelovanje s Slovenskim podjetniškim skladom, ki je eden glavnih pospeševalcev razvoja mikro, malih in srednje velikih podjetij v slovenskem prostoru.

Slovenski podjetniški sklad z izvajanjem javnih razpisov v sodelovanju z bankami omogoča ugodno financiranje podjetniških projektov v obliki izdaje plačilne garancije Sklada in znižane obrestne mere za kredite.

V letošnjem letu sta že objavljena dva nova javna razpisa:
Razpis P1-2015 za izdajo garancij za kredite s subvencijo obrestne mere, pri katerem obrestna mera za kreditojemalca znaša 6 mesečni Euribor + 0,95 %.
Razpis P1-TIP-2015 za izdajo garancij za kreditiranje tehnološko inovativnih projektov s subvencijo obrestne mere, pri katerem obrestna mera za kreditojemalca znaša 6 mesečni Euribor + 0,00 %.

Pri obeh razpisih Sklad zagotovi delno zavarovanje kredita z izdajo garancije v višini 60 % oziroma 80 % glavnice kredita brez obresti.

Odplačilna doba kredita je odvisna od statusa podjetja (mlada oz. podjetja 5+) in vrste razpisa, in lahko znaša od leta in pol do 10 let. Prav tako je v posameznem razpisu določena maksimalna višina kreditov, ki lahko znaša od 100.000,00 EUR pa vse do 1.250.000,00 EUR.

Odobritev kredita poteka dvostopenjsko (poslovna banka in Sklad), pri čemer banka najprej izda pozitivni bančni sklep o odobritvi kredita, ki ga mora nato podjetje priložiti k vlogi za odobritev garancije na Skladu. Roki za predložitev vlog na Skladu so mesečni - od aprila do oktobra 2015.

Več informacij o razpisih je dostopnih na spletni strani Slovenskega podjetniškega sklada http://www.podjetniskisklad.si/ .

V kolikor nameravate kandidirati na posameznem razpisu, vas vabimo k sodelovanju z našo banko, kjer bomo z veseljem preverili možnosti odobritve kredita.

Za dodatne informacije smo vam na voljo:
- Manca Koščak – telefon 01/479 1269, e-mail manca.koscak@pbs.si
- Alenka Požlep  – telefon 03/424/3980, e-mail alenka.pozlep@pbs.si

01.04.2015   Izjemno smo znižali obrestne mere za kredite >>

S 1. aprilom 2015 smo zelo znižali obrestne mere, tako za potrošniške kot stanovanjske kredite. Zdaj se res splača vzeti kredit!

 

 

Obrestna mera za potrošniške kredite znaša od EURIBOR*  + 3,70 % do EURIBOR* + 4,10 %

 

Obrestna mera za stanovanjske kredite znaša od EURIBOR* + 2,50 % do EURIBOR* + 3,00 %.

Obrestna mera za stanovanjski kredit pa se vam lahko zniža kar za 0,45 % točke, če uporabljate ali boste pričeli uporabljati naslednje storitve banke:

 • kartico z odloženim plačilom Activa MasterCard ali Activa Visa,
 • varnostno SMS obveščanje za opravljene transkacije za najmanj dve plačilni kartici (paket 2 ali paket 3),
 • elektronsko bančništvo PBS.net,
 • življenjsko zavarovanje kreditojemalca ali življenjsko rizično zavarovanje.

 

*Banka ponuja kredite vezane na 6 mesečni EURIBOR.

26.02.2015   V PBS smo zaznali pojav lažnih spletnih strani >>

V Poštni banki Slovenije smo zaznali pojav elektronskih sporočil, ki pozivajo prejemnike k posredovanju zaupnih osebnih podatkov, kot so uporabniška imena, gesla, bančni računi, številke bančnih kartic in podobno. Gre za lažna sporočila, na prvi pogled prepričljiva, v podrobnostih pa je naveden drug, lažni pošiljatelj.

 

 

 

V tem elektronskem sporočilu so označeni 3 elementi, ki nakazujejo na poizkus zlorabe: 

 • pošiljateljeva domena »pbs-security.si« ne obstaja, pravilna domena je »pbs.si«, 
 • samo sporočilo je zapisano v nepravilnem slovenskem jeziku, verjetno zaradi uporabe avtomatskih prevajalnikov, 
 • v sporočilu je navedena povezava »http://wordpress.logicatorino.it/dd/«, za katero se skriva lažna spletna stran. S klikom na povezavo se pojavi neuradna spletna stran z nepravilnim logotipom in neuradno celostno podobo.

 

Poudarjamo, da v tem primeru ne gre za vdor v sistem Poštne banke Slovenije pač pa lažno spletno stran, ki želi s pomočjo socialnega inženiringa od komitentov pridobiti identifikacijske elemente za vstop v elektronsko banko PBS.net z namenom poskusa odtujitve finančnih sredstev.
V banki nikoli od svojih komitentov ne zahtevamo posredovanja zaupnih osebnih podatkov oz. vnašanja identifikacijskih elementov prek elektronske pošte.

Uradne spletne strani elektronske banke PBS.net prepoznate po zeleno obarvani ukazni vrstici s ključavnico, kar označuje njeno veljavnost, pravilni spletni naslov/povezava ki se prične z:

https://pbspikanet.pbs.si/....

 

1) V spletnem brskalniku Internet Explorer je slika naslednja:

  

 

2) V spletnem brskalniku Mozilla Firefox je slika naslednja:

 

 

3) In v spletnem brskalniku Google Chrome:

 

 

V elektronsko banko PBS.net se prijavljajte izključno prek spletne strani banke:

http://www.pbs.si

Vse uporabnike elektronske banke pozivamo, da ste pazljivi in ne klikate na dane povezave v poslanih elektronskih sporočilih oziroma ne odpirate morebitnih priponk, kadar niste prepričani, da sporočilo prihaja iz zaupanja vrednega naslova.

Če ste se kljub vsem opozorilom prijavili v ponarejeno spletno stran, nas o tem nemudoma obvestite na telefonsko številko 02/228-83-50 oziroma nam pošljite sporočilo na elektronski naslov: pomoc@pbs.si

Če prejmete še kakšno podobno sporočilo, nam ga prosimo posredujte na zgoraj naveden elektronski naslov.

Več informacij in nasvetov za varno spletno bančništvo ter o pomembnosti pravilnega ravnanja za varnost osebnega računalnika in drugih mobilnih naprav najdete na spodnji povezavi:

Varni na internetu

04.02.2015   Pomembne informacije za imetnike kartic Maestro pred potovanjem v tujino >>

Zaradi povečanega števila zlorab na karticah Maestro, ki jih izdajamo banke v sistemu Activa, in so posledica skimmingov na bankomatih, smo v banki uvedli dodatne preventivne ukrepe.

 

Da bi obvarovali imetnike kartic Meastro in preprečili nadaljnje zlorabe, smo omejili poslovanje za dvige gotovine na bankomatih v državah, ki ne spoštujejo mednarodnega kartičnega pravila »Chip Liability Shift«. Te regije in države so Azija in Pacifik, Združene države Amerike, Latinska Amerika, Karibi, Bangladeš, Idija, Maldivi, Nepal, Šri Lanka in Butan.

V omenjenih državah boste lahko s karticami Maestro nemoteno poslovali na POS terminalih in dvigovali gotovino v bančnih enotah. Za dvige gotovine na bankomatih pa vas prosimo, da nam svoje potovanje v omenjene regije in države predhodno sporočite na tel. št. 02 228 83 05 in zagotovili vam bomo nemoteno poslovanje tudi na bankomatih.

Če se v omenjenih regijah in državah že nahajate, boste dvige na bankomatih lahko opravili, tako da boste predhodno poklicali v avtorizacijski center Activa na tel. št. +386 5 666 12 56. Telefonska številka je navedena tudi na vaši kartici. Klicni center deluje 24 ur na dan vse dni v letu.

29.01.2015   Previdno pri ravnanju z elektronskimi sporočili >>

V zadnjem času se je pojavilo večje število lažnih elektronskih sporočil, ki pozivajo prejemnike k posredovanju zaupnih osebnih podatkov, kot so uporabniška imena, gesla, bančni računi, številke bančnih kartic in podobno.

 

Tarče napada so že bili komitenti nekaterih slovenskih bank. V Poštni banki Slovenije nismo zaznali tovrstnih elektronskih sporočil, kljub temu pa vas preventivno obveščamo o potencialnih nevarnostih. Lažna sporočila so na prvi pogled prepričljiva - zapisana v slovenskem jeziku, s skoraj identičnim logotipom in kreativno podobo banke.

 
Svetujemo, da ste pazljivi in ne klikate na dane povezave oziroma ne odpirate morebitnih priponk, kadar niste prepričani, da sporočilo prihaja iz zaupanja vrednega naslova. V banki nikoli od svojih komitentov ne zahtevamo posredovanja zaupnih osebnih podatkov preko elektronske pošte.
 

Več informacij najdete na spletnih straneh Združenja bank Slovenije, SI-Cert in Varni na internetu.

19.01.2015   Nova zloženka Združenja bank Slovenije >>

Združenje bank Slovenije je izdalo novo zloženko o pridobivanju podatkov o strankah, ki so potrebni zaradi izvajanja predpisanih zahtev na področju preprečevanja pranja denarja in financiranja terorizma. 

 

 

V zloženki je obrazloženo:

 • Zakaj morajo banke in hranilnice pridobivati podatke o svojih strankah in kakšno pravno podlago imajo za to?
 • Kakšne so koristi pridobivanja podatkov o strankah?
 • Katere podatke o strankah morajo banke pridobiti?
 • Ali zadošča, da banka od stranke zgolj pridobi podatke, ali jih mora tudi preveriti?
 • Kdaj morajo banke pridobiti te podatke?
 • Kako banke ravnajo s temi podatki?

Vsebina zloženke