Aktualno
03.02.2016   Brezstične plačilne kartice tudi v Poštni banki Slovenije >>

V mesecu februarju smo tudi v Poštni banki Slovenije komitentom pričeli izdajati brezstične kartice Activa Maestro in Activa MasterCard.

Najprej novim komitentom in tistim, ki jim je iz kakršnegakoli razloga potrebno kartico zamenjati. Da je kartica brezstična, označuje logotip antene poleg čipa. Brezstično poslovanje je hitrejše in tudi varnejše, saj kartice ne damo iz rok.


Kako poteka brezstično poslovanje?
Ob plačilu kartice ni več potrebno vstaviti v režo POS terminala. Ko prodajalec vnese in potrdi znesek nakupa za plačilo, kartico le prislonite k POS terminalu na označeno mesto. Če je znesek, ki ga plačujete, nižji od 15 evrov, le še počakate na zvočni/svetlobni signal in plačilo je opravljeno. Če je znesek višji od 15 evrov, vnesete še PIN številko.


Naključna plačila niso možna, saj POS terminal kartice ne zazna, če je oddaljena več kot 4 cm. Kadar zazna več kartic naenkrat (če npr. približate denarnico z več karticami), izvedbo plačila zavrne. Na prodajnih mestih, ki še niso opremljena z brezstično tehnologijo, kartico uporabljate na star, brezstični način.

29.01.2016   Prekinitev poslovanja s subjekti iz držav Iran, Kube, Sirije, Sudana in Severne Koreje >>

Obveščamo vas, da se banka do nadaljnjega umika iz poslovnih aktivnosti (izvrševanje plačilnih nalogov, odpiranje računov, opravljanje kreditnih ali depozitnih poslov,...), ki so kakorkoli neposredno ali posredno povezane z naslednjimi subjekti:

  • države Iran, Kuba, Sirija, Sudan, Severna Koreja ali katerim koli organom te države;
  • katerokoli fizično osebo v Iranu, Kubi, Siriji, Sudanu, Severni Koreji ali osebo s prebivališčem v Iranu, Kubi, Siriji, Sudanu, Severni Koreji;
  • katerokoli pravno osebo, subjektom ali organom, ki ima sedež v Iranu, Kubi, Siriji, Sudanu, Severni Koreji;
  • katerokoli pravno osebo, subjektom ali organom v Iranu, Kubi, Siriji, Sudanu, Severni Koreji, ali zunaj njih, ki so v neposredni ali posredni lasti oziroma pod neposrednim ali posrednim nadzorom ene ali več zgoraj navedenih oseb ali organov.

    Zaradi navedenega je potrebno stranko, ki želi izvršiti plačilo na subjekte držav Iran, Kube, Sirije, Sudana, Severne Koreje oziroma želi pridobiti informacijo o prejemu plačila od teh subjektov opozoriti, da do nadaljnjega ne opravljamo teh transakcij.
23.12.2015   Predlog novih Splošnih pogojev poslovanja preko spletne poslovalnice >>

V Poštni banki Slovenije bodo s 23. februarjem 2016 pričeli veljati novi Splošni pogoji poslovanja preko spletne poslovalnice PBS.net in mobilne spletne poslovalnice mPBS.net.

Spremembe se nanašajo predvsem na dodatno varnost pri elektronskem poslovanju:

  • dodatna potrditvena polja pred izvršitvijo plačilnih nalogov,
  • dodatne obveznosti uporabnika za doseganje minimalnih pogojev za izboljšano varnost elektronske banke.

Novi splošni pogoji so že objavljeni na spletni strani banke.

 

Na spletni strani smo objavili tudi varnostne napotke uporabnikom elektronske banke, svetujemo vam, da jih preberete.

10.12.2015   V PBS smo malim bolnikom podarili obiske klovnov zdravnikov >>
V banki veliko pozornosti namenjamo humanitarnim projektom, katerih cilj je izboljšati življenja otrok, šolnikov in ljudi, potrebnih zdravstvene pomoči.
 
Letos smo se odločili, da tako praznične dni kot vse prihodnje v letu 2016 polepšamo otrokom, ki morajo zaradi bolezni v bolnišnicah preživeti več tednov ali celo mesecev. Donacijo v višini 5.000 EUR smo namenili Društvu Rdeči noski.

Poznani so po delu klovnov zdravnikov, ki na obiskih v bolnišnicah s svojim smehom, humorjem, čaranjem, petjem in ustvarjanjem pozitivnega vzdušja malim pa tudi velikim bolnikom polepšajo bolnišnične dni in pomagajo pri zdravljenju.
 
Smeh je pol zdravja in upamo, da smo z našimi sredstvi poskrbeli za ogromno smeha, predvsem pa za veliko zdravja.

 
23.11.2015   Nova MasterCardova akcija: Priceless Cities >>

MasterCard vas vabi, da zavijete iz vsakdana in izkusite vse, kar mesto naredi edinstveno – znamenitosti, muzeje, posebne dogodke, športna srečanja in lokalne, skrite zaklade. MasterCardov Priceless Cities vam pomaga odkriti razburljiva doživetja.

 

 

Kaj pravzaprv je Priceless Cities?
To je poseben program, ki imetnikom MasterCardovih kartic, ki potujete v tujino, prinaša razburljive ugodnosti. V mestih po vsem svetu lahko koristite posebne ponudbe za nepozabna doživetja, na primer vstop v zaodrje ali mesto v prvi vrsti, za vstopnice za najbolj zaželene dogodke ali pa za trenutke v ožji družbi.

Doživetja, ki so posebna, edinstvena in neprecenljiva
Izbirajte med številnimi nepozabnimi doživetji, posebnimi avanturami, ugodnostmi pri nakupovanju, obiskovanju restavracij in najboljših predstav ter športnih srečanj, pri bivanju v hotelih in drugih nastanitvah. Skratka, med doživetji, zaradi katerih je vaša izkušnja mesta še bolj posebna. Odkrijte nove načine doživljanja najljubših stvari z vašo družino in prijatelji ali pa preizkusite kaj novega. In spoznajte priložnosti, ki so morda na voljo prav samo vam.

Na spletnem mestu https://www.priceless.com lahko preverite, kakšne ugodnosti in doživetja so na voljo imetnikom kartic MasterCard. Izberite svojo destinacijo in svoj obisk izbranega mesta nadgradite z neprecenljivimi spomini.

02.11.2015   Pričetek aktivnosti za celovito združitev PBS in Nove KBM >>

Nadzorna sveta Nove KBM in PBS soglašata s pričetkom združevanja bank. Skupina Nove KBM tako nadaljuje konsolidacijo in osredotočanje na bančno dejavnost.

Združevanje Poštne banke Slovenije (PBS) z Novo KBM je eden strateško najpomembnejših projektov obeh bank v okviru konsolidacije Skupine Nove KBM, preoblikovanje Skupine pa je del načrta prestrukturiranja Skupine, ki ga je Evropska komisija potrdila leta 2013.

 

V prvih devetih mesecih letošnjega leta so bile preučene različne možnosti združevanja Nove KBM in PBS. Na osnovi opravljenih analiz sta upravi bank podprli celovito združitev bank kot možnost, ki prinaša največ prednosti z vidika organizacije dela, same izvedbe združevanja in sinergijskih učinkov pri poslovanju.

 

S predlogom združitve bank, ki sta ga podali obe upravi, soglašata tudi nadzorna sveta Nove KBM in PBS. Do pravne združitve, ki je načrtovana za 1.7.2016, banki delujeta kot ločeni pravni osebi, saj morata pred nadaljnjimi koraki združevanja pridobiti dovoljenja Banke Slovenije, Evropske centralne banke, Evropske komisije in drugih organov ter izpolniti vse potrebne pogoje. V tem času bo poslovanje za stranke obeh bank nespremenjeno oz. bodo ob morebitnih spremembah stranke pravočasno obveščene.

 

V Skupini Nove KBM si od povezovanja Nove KBM in PBS obetamo še močnejšo vlogo na slovenskem bančnem trgu, za stranke bank pa širšo ponudbo kakovostnih storitev po njihovi meri. Združevanje bank v Skupini Nove KBM pomeni tudi nadaljnje uresničevanje ene ključnih zavez načrta prestrukturiranja - postopnega osredotočanja Skupine na njeno osnovno, torej bančno dejavnost.

27.10.2015   Akcija za kredite podaljšana do 30. novembra! >>

V času akcije boste za stanovanjske in potrošniške kredite plačali samo polovico stroškov odobritve kredita.

 

Ugodnost velja tako za komitente kot nekomitente banke. Komitentom, ki bodo vzeli kredit, pa banka podari še brezplačen dostop do elektronskega bančništva.

 

 

Kredit Poštne banke Slovenije je zelo ugodna pot do izpolnitve vaših želja, načrtov ali obveznosti. Izkoristite jo do konca meseca novembra in prihranite pri stroških odobritve.

 

Informativni izračun za stanovanjski kredit

 

Informativni izračun za potrošniški kredit

 

Informativni izračun za kreditno sposobnost

 

Več o kreditih

 

01.09.2015   Osebni paketi >>

Pripravili smo tri ugodne osebne pakete, ki vključujejo različne storitve po osebnih računih s kartico. Njihova velika prednost je, da za vse vključene storitve plačujete enotno nadomestilo. To je nižje, kot znaša skupni znesek plačevanja vsake storitve posebej.

 

Pogoj za odobritev osebnega paketa je redni priliv (plača, pokojnina), ki ga prejemate pri Poštni banki Slovenije.

 

Vabimo vas, da pregledate vsebino posameznega paketa in izberete tistega, ki vam najbolj ustreza.