Aktualno
27.08.2014   FATCA sporazum >>

Republika Slovenija je z Združenimi državami Amerike 2. 6. 2014 podpisala Sporazum o izboljšanju spoštovanja davčnih predpisov na mednarodni ravni in izvajanju FATCA (Foreign Account Tax Compliance Act), ki velja od 1. 7. 2014.

 

Po zahtevah iz sporazuma smo dolžne finančne inštitucije v Sloveniji informacije o strankah, ki bodo opredeljene kot ameriški davčni zavezanci, poročati slovenskim davčnim organom. Te informacije bodo nato sporočene ameriški davčni upravi IRS – Internal Revenue Service.

 

Več informacij

11.08.2014   Opozorilo v zvezi z virtualnimi valutami >>

Želimo vas opozoriti na tveganja, s katerimi se lahko srečate, če kupujete, hranite ali trgujete z virtualnimi valutami, kot je npr. bitcoin.

 

Razvoj spletnega poslovanja in nakupovanja je spodbudil tudi pojav novih načinov plačevanja, kot so virtualne valute. Postajajo vse bolj priljubljene. Virtualne valute so povsem nereguliran digitalni denar, za katerega ne veljajo nobeni regulativni zaščitni ukrepi. Najbolj pogosta tveganja, katerim ste zato izpostavljeni, so:
• nenaden propad ali prenehanje delovanja menjalne platforme,
• odtujitev sredstev iz elektronske denarnice,
• prevare (npr. t.i. Ponzijeva shema),
• zlorabe za kriminalne dejavnosti, vključno s pranjem denarja,
• nihanje vrednosti posamezne virtualne valute, vse do upada na nič.

 

Če kupujete virtualne valute, vam priporočamo, da se v celoti seznanite z njihovimi posebnimi značilnostmi. Pozanimajte se glede lastništva, poslovnega modela in preglednosti menjalnih platform. Ne uporabite v ta namen denarja, za katerega si ne morete privoščiti, da ga izgubite. S svojo digitalno denarnico ravnajte skrajno previdno, v njej ne hranite velikih vsot denarja daljši čas.

 

Več informacij lahko preberete na spletnih straneh Banke Slovenije in Združenja bank Slovenije.

15.07.2014   V času dopustov do ugodnosti s kartico Maestro in MasterCard >>

Pri plačevanju s karticami Maestro in Mastercard v supermarketih Konzum in kioskih Tisak na Hrvaškem lahko uveljavljate kupone ugodnosti.

Prenesete si jih lahko na mobilni telefon ali natisnete. Preneseni ali natisnjeni kuponi morajo vsebovati črtno kodo, s katero boste lahko ugodnosti uveljavljali. Kuponi veljajo do 15. 9. 2014.


In še druge ugodnosti v Sloveniji in na Hrvaškem
Ugodnosti ob plačilu s kartico Maestro ali Mastercard lahko uveljavljate tudi v različnih restavracijah, barih, pizzerijah, hostlih, na kopališčih ali bencinskih servisih v Sloveniji in na Hrvaškem. Ugodnosti najdete v priloženi brošuri.

Še niste uporabnik plačilnih kartic? Več si lahko preberete na naši spletni strani.

14.07.2014   Pričetek obvezne uporabe standarda ISO 20022 XML >>

V Poštni banki Slovenije bomo od 1.8.2014 v Poslovnem PBS.net-u (elektronski banki za pravne osebe) sprejemali naloge za kreditne prenose in direktne obremenitve le v standardu ISO 20022 XML.

 

Več o tem lahko preberete na spletni strani Združenja bank Slovenije.

03.07.2014   Temeljna pravila varne uporabe kartic >>

Prihaja čas počitnic in v Združenju bank Slovenije so pripravili navodila o priporočenem ravnanju s plačilnimi karticami. Svetujemo, da jih preberete in upoštevate, saj se boste tako lahko izognili marsikateri neprijetnosti. 

01.06.2014   Storitve za pravne osebe na pogodbenih poštah >>

Banka je zaradi racionalizacije poslovne mreže Pošte Slovenije v novembru 2012 pričela s ponujanjem nekaterih storitev na pogodbenih poštah.

V lokalnih okoljih so pogodbene pošte dobro sprejete predvsem zaradi daljšega delovnega časa, kot so ga prvotno v teh okoljih imele redne pošte. Zato sta se Poštna banka Slovenije in Pošta Slovenije sporazumeli, da pogodbene pošte od 1. 6. 2014 poleg storitev za fizične osebe izvajajo storitve tudi za pravne osebe, in sicer za mala podjetja, samostojne podjetnike in društva. Ti lahko na pogodbenih poštah opravijo negotovinsko plačilo v breme transakcijskega računa pravne osebe do 3.000 EUR, izvedejo polog gotovine na transakcijske račune do 3.000 EUR in dvignejo gotovino s transakcijskega računa do največ 1.000 EUR.

20.03.2014   Ugodnosti za nove imetnike osebnega računa >>

NOV ZAČETEK, paket ugodnosti za nove imetnike osebnega računa s kartico, prinaša naslednje ugodnosti:

  • brezplačno polletno vodenje osebnega računa s kartico za imetnike računov z rednimi prilivi,
  • brezplačen pristop k elektronskemu in mobilnemu bančništvu,
  • polovični stroški odobritve prvega izrednega limita,
  • brezplačno osebno svetovanje mobilnega bančnega svetovalca pri najemu stanovanjskega kredita,
  • 30 % popusta pri naročilu osebnih znamk Pošte Slovenije.

Otvoritev osebnega računa lahko naročite tu.

05.02.2014   Nova ponudba - posredovanje pri zavarovanjih >>

Odslej lahko zavarovanja sklenete tudi v Poštni banki Slovenije in tako poskrbite za vaše osebno in premoženjsko zavarovanje.

 

Banka posreduje pri naslednjih zavarovanjih :

  • življenjsko zavarovanje kreditojemalcev
  • življenjsko rizično zavarovanje
  • skupinsko nezgodno zavarovanje  komitentov PBS
  • zavarovanje premoženja (hiše, stanovanja)
  • poslovno rizično življenjsko zavarovanje za pravne osebe (podjetnike, management, lastnike podjetij)

 

Informacije o ponudbi zavarovanj so na voljo na spletni strani banke, v komercialnih centrih in predstavništvih banke ter na brezplačni telefonski številki 080-80-58 ali telefonski številki 02/228-83-50.

06.11.2013   NOVO Mobilna Banka >>

Sedaj imate banko lahko dobesedno na dlani. Elektronsko banko PBS.net smo prilagodili tako, da jo odslej lahko uporabljate tudi na mobilnih telefonih in tabličnih računalnikih.

 

Za tiste z operacijskim sistemom android je na voljo aplikacija, ki si jo brezplačno naložite v spletni trgovini Google Play, ostali pa lahko uporabljate spletno verzijo mobilne banke na naslovu http://m.pbs.si.

 

Funkcionalnostim, ki jih omogoča elektronska banka, smo pri android različici dodali še iskanje najbližjih bankomatov in poslovalnic.

 

 

Podrobnejše informacije

10.12.2012   Obvestilo imetnikom kartic Maestro >>

V Poštni banki Slovenije v zadnjem času opažamo povečano število zlorab na karticah Maestro, ki jih izdajamo banke v sistemu Activa. Te zlorabe so posledica skimmingov na bankomatih.

 

Da bi preprečili nadaljnje zlorabe, smo uvedli dodatne preventivne ukrepe in omejili poslovanje za dvige gotovine na bankomatih v državah, ki ne spoštujejo mednarodnega kartičnega pravila »Chip Liability Shift«. Te regije in države so Azija in Pacifik, Združene države Amerike, Latinska Amerika, Karibi, Bangladeš, Idija, Maldivi, Nepal, Šri Lanka in Butan.

V omenjenih državah boste lahko s karticami Maestro nemoteno poslovali na POS terminalih in dvigovali gotovino v bančnih enotah. Za dvige gotovine na bankomatih pa vas prosimo, da nam svoje potovanje v omenjene regije in države predhodno sporočite na tel. št. 02 228 83 05 in zagotovili vam bomo nemoteno poslovanje tudi na bankomatih.

Če se v omenjenih regijah in državah že nahajate, boste dvige na bankomatih lahko opravili, tako da boste predhodno poklicali v avtorizacijski center Activa na tel. št. +386 5 666 12 56. Telefonska številka je navedena tudi na vaši kartici. Klicni center deluje 24 ur na dan vse dni v letu.

Poslovna mreža
Bančne enote:
Bankomati PBS, NKBM:
logo postaPoštne enote:
Mladi
Društva