Med poletjem smo se s prijatelji odpravili na canyoning

Pred kratkim smo s prijatelji malo premišljevali, kam bi se kaj odpravili med poletnimi dnevi, saj so se bližale poletne počitnice. Tako pa smo imeli navado, da smo se vsako leto odpravili v kakšen kraj, kjer bi lahko izvajali kakšne športne aktivnosti, ali pa aktivnosti v naravi. Tako pa se je letos spet porajala ideja, da bi se odpravili v Bovec, čeprav smo tja že parkrat šli.

No v Bovcu pa smo letos želeli preizkusiti canyoning. To pa bi lahko delali v Bovcu na Soči, saj smo se že parkrat odpravili v Bovec, kjer pa smo opazili razne skupine, ki so se z vodstvom preiskusile v canyoningu, ter nam je že takrat izgledalo zelo zanimivo, vendar nismo imeli časa, da bi to preizkusili tudi mi.

Canyoning pa je v bistvu spuščanje po raznih slapovih, seveda manjših slapovih, ki jih lahko ustvari reka. Tako pa se v bistvu brez kakšnega plovila, spustimo po reki, v temu primeru po Soči, ter po raznih naravnih toboganih, ki jih ustvari tok reke.

Med poletjem smo se s prijatelji odpravili na canyoning

Tako pa smo bili nad to idejo vsi zelo navdušeni, tako da smo se strinjali in si hitro rezervirali kakšen termin. Na srečo pa smo termin dobili že zelo hitro, tako da smo se takoj na začetku poletja lahko že odpravili na canyoning. 

Ko pa smo prispeli tja, pa smo bili spet očarani zaradi čudovite narave v Bovcu, nakar pa je že napočil čas, da se dobimo na Soči, kjer bi se spustili dol. Sama izkušnja, pa je bila nič kratkega od izjemne. Med samim spustom, se nam je sprostil tudi adrenalin, kar pa je bilo zelo zabavno. Prav tako pa je bila voda v Soči zelo osvežujoča, tako da nam je to med poletnimi dnevi zelo pasalo.

Tako pa nam je bil canyoning tako všeč, da se bomo definitivno še kdaj odpravili do Soče ter ponovno šli na canyoning.