Pisarniški stoli lahko poskrbijo v pisarni za vaše zdravje

Veliko ljudi je zaposlenih v pisarnah, to pa pomeni, da je njihov urnik 8 ur in več sede, to pa vsekakor ni dobro za naše zdravje in še kako pridejo tukaj v poštev dobri in kvalitetni pisarniški stoli, ki poskrbijo za našo hrbtenico in pravilno držo, da ne čutimo bolečin. Sama ima krivo hrbtenico in že v osnovni šoli so mi zdravniki svetovali naj izberem takšno srednjo šolo, kjer moja izobrazba ne bo zahtevala sedečega položaja, kajti za mojo hrbtenico je veliko boljše, da imam stoječo in fleksibilno službo.

Tako sem izbrala trgovsko srednjo šolo, dobila zaposlitev v trgovini, postala sem blagajničarka in tako sem ravno jaz sedela 8 ur na blagajni. Kar kmalu sem začela čutiti bolečine, čeprav sem že vedela, kaj se lahko zgodi, sem preventivno že prej telovadila, a to ni bilo dovolj, ker pisarniški stoli niso bili dobri, bili so stari in slabi. Tako kot vse ostale blagajničarke, se tudi jaz nisem upala pritožiti, naprej sem delala in bolečine so bile vedno hujše, tako da sem pristala na bolniški. Resnično si tega nisem želela, a če bi saj bili boljši pisarniški stoli, pa mogoče ne bi bile moje bolečine tako hude.

Videla sem, da tako ne bo šlo naprej, vedela sem, da bo ista situacija, ko se bom vrnila iz bolniške, čakali me bodo slabi pisarniški stoli in bolečine se bodo slej ko prej ponovno pojavile. Prosila sem svojega šefa, če je katero koli drugo delo zame, ker me v sedečem položaju boli hrbtenica in šef me je dal na drugi oddelek, sedaj svetujem strankam in moje počutje je super. Vsake toliko se usedem, a me slabi pisarniški stoli ne motijo več, ker večina časa stojim. Smilijo pa se mi sodelavke, ker so njihovi pisarniški soli še kar slabi in vem, da na njih ni sedeti niti udobno niti zdravo.