Za kopalnico je sanitarna keramika dobra izbira

Imela sem starejšo kopalnico, kjer sta bila umivalnik in kad že poškodovana. Odločila sem se, da zamenjam določene elemente in je bila sanitarna keramika najboljša izbira.

Zamenjala bi umivalnik in namesto kadi namestila tuš. Ker sem že šla v postopek prenove, sem zamenjala tudi WC školjko. Ker je sanitarna keramika zelo trpežen material, ki zdrži dolgotrajno uporabo, je bila najboljša izbira za mojo kopalnico. Kupila sem umivalnik v beli barvi. Za tuš kabino pa sem poklicala podjetje, ki se ukvarja z montažo tuš kabin. Najprej so prišli izmerit dimenzije, kakšna tuš kabina bi ustrezala moji kopalnici. Nisem želela, da je tuš kabina preozka, ampak, da je dovolj prostora za udobno in prijetno tuširanje. Material, kot je sanitarna keramika je tudi odporen proti obrabi ter koroziji. Stranišče sem izbrala v moderni obliki in straniščna školjka je bila dvignjena od tal, ter cev za odtok speljan v steno. To mi je omogočilo bolj ustrezno in lažje čiščenje, da se prah in umazanija nista nabirala ob straniščni školjki. To je še ena prednost pri materialu kot je sanitarna keramika, ker je enostavna za čiščenje in vzdrževanje. Njena gladka površina omogoča enostavno odstranjevanje umazanije in bakterij. Z lahkoto se tudi dezinficira, kar ne povzroča obrabe.

Lahko izbiramo tudi med različnimi slogi, oblikami in barvami, ki jih nudi sanitarna keramika za kopalnico. Imamo različne oblike umivalnikov, tudi z dvojnim koritom. Ta mi je bil najlepši, zato sem izmerila kakšna velikost umivalnika bi ustrezala moji kopalnici. Ko sem imela vse urejeno in zmontirano, sem bila zelo zadovoljna. Pri sami uporabi kopalnice sem gotovila, da je res z lahkoto očistiti elemente in sanitarna keramika je odporna na vodo. To je seveda ključnega pomena za kopalnico.  Moji otroci namreč pri tuširanju vse zmočijo z vodo in jaz enostavno pobrišem odvečno vodo. Tudi mož je zadovoljen z novo obliko in novimi elementi, ki sem jih namestila v kopalnico.

Za kopalnico je sanitarna keramika dobra izbira